Informatie

Nagelreparatie.

- Heeft u last van één of meerdere schimmelnagels?
- Mist u door een ongeluk een stuk(je) van u nagel?
- Laat bij u de nagelplaat gedeeltelijk los?

Het is nu mogelijk om m.b.v. een gel, weer met mooie nagels rond te lopen. Er moet echter wel een stukje gezonde nagel over zijn. Voorzover dat nodig is wordt eerst de nagel, dunner gefreesd. Zoveel mogelijk wordt de schimmelnagel weg gefreesd. Op de gezonde, natuurlijke nagel wordt een gel in model aangebracht. De gel wordt onder een uv-lamp uitgehard. Hierna is het ook mogelijk om een kleurtje op de nagels aan te brengen. De schimmelnagel kunt u gewoon blijven behandelen met tinctuur. Op deze manier wordt de schimmel bestreden en u heeft mooie teennagel(s)

Diabetische voet
Ruim 10% van alle diabetisch patiënten heeft complicaties aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ ben ik in staat professionele hulp en verzorging te verlenen. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekosten-verzekering gedekt.

Reumatische voet


Voor iemand met reumatische klachten is het noodzakelijk om een pedicure te zoeken die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik goede adviezen geven over de te gebruiken materialen en hulpmiddelen en zorgen voor drukverlichting bij knobbels.

De ProVoet Pedicure

Vreemd genoeg blijkt nog steeds maar een kwart van alle Nederlanders geregeld hun voeten te laten verzorgen. Terwijl we dit deel van ons lichaam toch erg zwaar belasten. Daarom is het ook logisch dat uw voeten extra aandacht verdienen. Want u kunt pijnlijke voeten makkelijk voorkomen of verhelpen door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure, aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet. Zij (of hij!) geeft uw voeten de behandeling die ze nodig hebben.

Wat doet een pedicure precies?
Tot de werkzaamheden van een pedicure behoren onder andere het verwijderen van eelt, likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en nagelproblemen oplossen. Het geven van adviezen en het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten behoort ook tot hun taak. En als verwennerij is er na afloop van de behandeling een fijne afsluiting voor de cliënt met een voetmassage.

Waaraan herkent u een vakbekwame ProVoet pedicure?
ProVoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden. De meeste gediplomeerde leden voeren het logo van ProVoet op hun gevelbord, afsprakenkaartjes en op hun website, net zoals ik.

ProVoet
ProVoet is de brancheorganisatie van de pedicures in Nederland. U kunt meer informatie over hun vinden op www.provoet.nl


Luister naar uw voetenPijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen, en uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

Uw voeten wassenWas uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Maar blijf niet te lang in het water met uw voeten, want, hoe vreemd dat ook mag klinken, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.

Ook uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crèmeOok uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème. Breng de crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen.

Bij ieder seizoen hoort een voetencrème, maar ook bij ieder huidtype hoort een voetencrème. Vraag dus aan uw pedicure welke crème u in welk seizoen het best kunt gebruiken!

Voorkom ingegroeide teennagelsIngroeiende teennagels is een pijnlijke aandoening - meestal aan de grote teennagel - die zo snel mogelijk moet worden verholpen.
De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:

    * Druk door slecht passende schoenen,
    * Het verkeerd (te kort) knippen van nagels,
    * Een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie

Voorkom problemen bij het nagels knippenHet goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang, knip de nagels recht af en vooral ook niet te kort. De hoeken mag u zonodig iets afronden met een vijl. Knip uw nagels niet rond om het ingroeien van teennagels te voorkomen.

Laat kloven behandelenKloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch was geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden aan de hiel voor, maar dan juist als de huid extra droog is. Deze kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen.
Je kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen:

    * 1 x per week vijlen op een droge huid (1 richting op!)
    * iedere avond uw voeten insmeren met crème

Overigens: als er echt een kloof dreigt laat u dan direct behandelen!
Dit voorkomt veel pijn!

Schoenen kopenGoede en goed passende schoenen zijn een weldaad voor uw voeten. Koop uw schoenen daarom aan het einde van de dag. Uw voeten zijn dan altijd iets meer opgezwollen dan ’s ochtends. Op die manier voorkomt u onnodig knellende schoen en…..voetproblemen!
Let bij uw aanschaf ook op de breedte van de schoen! (en dat is wat anders als een maatje groter nemen als de schoen te smal is...)

Verhelp eeltranden aan de hielWanneer u eeltranden aan de hiel hebt, komt dit meestal doordat u op te kleine schoenen, met een open hiel, loopt. Hierdoor 'hangt' de huid min of meer over de rand van de achterzijde van de schoen. Een echt zomerverschijnsel.
De “aanwas” van eelt geeft vaak een brokkelige rand. Soms lijkt het een dikke eeltrand, maar bij behandeling blijkt het slechts een dunne eeltlaag te zijn.
Voorkom daarna deze eeltrand door het dragen van goede schoenen!

Schimmelinfectie aan de voethuid of nagelsHeeft u last van schimmelinfectie aan de voethuid of nagels, gebruik dan een aparte schone handdoek voor het afdrogen van uw voeten. Gebruik deze handdoek eenmalig en was deze op minimaal 60°.

Nagelreparatie

Diabetische voet

Reumatische voet

De Provoet Pedicure

Wat doet een pedicure precies?

Waaraan herkent U een vakbekwame pedicure?

Luister naar Uw voeten

Uw voeten wassen

Ook uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème

Voorkom ingegroeide teennagels

Voorkom problemen bij het nagels knippen

Laat kloven behandelen

Schoenen kopen

Verhelp eeltranden aan de hiel

Schimmelinfectie aan de voethuid of nagels
Ga naar het begin van deze pagina.
Ga naar het begin van deze pagina.
Ga naar het begin van deze pagina.
Ga naar het begin van deze pagina.
Ga naar het begin van deze pagina.
Ga naar het begin van deze pagina.
Ga naar het begin van deze pagina.
Ga naar het begin van deze pagina.
Ga naar het begin van deze pagina.
Ga naar het begin van deze pagina.
Ga naar het begin van deze pagina.
Ga naar het begin van deze pagina.
Ga naar het begin van deze pagina.
Ga naar het begin van deze pagina.
Ga naar het begin van deze pagina.
Ga naar het begin van deze pagina.
Webontwerp door PediWalk (c) 2009 - 2018
PedicurepraktijkMarijke Daalhuizen
Vinkenlaan 7
5971CM Grubbenvorst
06-49 63 34 98

Behandeling alleen op afspraak